Vetetortillas

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
200 g vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl hett vatten

Vetetortillas

Egenskaper:
  • Laktosfri

Använd hemgjorda tortillas till tacomiddagen, burrito eller till tortillapizza.

  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll på oljan och 0,75 dl kokhett vatten.Knåda degen i ca 5-6 minuter och tillsätt sedan resten av vattnet om degen är torr. Degen ska vara fast och smidig så den går att kavla ut. Låt degen stå i 15-20 minuter under en handduk eller i plastfolie.

2
Klar

Dela upp degen i 4 lika stora bitar och kvala ut dem tunt, ca 1 - 1,5 mm tjocka skivor. Stek i en torr stekpanna på medelhög temperatur i ca 30-60 sekunder på varje sida så brödet blir torra och får fin färg.

3
Klar

Lägg de stekta tortillabröden i en lätt fuktad handduk med folie runt så de inte torkar.

föregående
Kuvertbröd
nästa
Tillverka egen surdeg
föregående
Kuvertbröd
nästa
Tillverka egen surdeg

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669