Vegetarisk lasagne med tryffelsmak

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
600g skogschampinjoner Karljohanssvamp eller Shiitake funkar fint också
1 st gul lök(ar)
4 st sötpotatis
150g parmesanost
100g riven ost Välj gärna en ost med lite smak, ex Maasdamer
2 krm tryffelolja
lasagneplattor
salt & peppar
Béchamelsås
80g smör
5 msk mjöl
7 dl mjölk
3 dl grädde
salt
malen vitpeppar
Picklad rödlök
1 st stor röd lök(ar)
2 msk ättika
4 msk socker
1 dl vatten

Vegetarisk lasagne med tryffelsmak

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 6 portioner
  • Mellan
  • 175 ℃

Ingredienser

  • Béchamelsås

  • Picklad rödlök

Steg

1
Klar

Picklad rödlök

Skala löken, dela i två delar och strimla den. Häll ner vatten, socker och ättika i en kastrull och koka upp. Rör om då och då tills sockret är upplöst. Lägg ner löken och koka upp. Ställ åt sidan och låt kallna.

2
Klar

Béchamelsås

Smält smöret i en kastrull, låt det inte brännas. Vispa ner mjölet i det smälta smöret och tillsätt hälften av mjölken. Koka upp och vispa kraftigt under tiden. Vispa ner resten av mjölken och låt sjuda någon minut på låg värme. Smaka av med salt och vitpeppar.

3
Klar

Lasagne

Skiva svampen och hacka löken fint. Lägg en klick smör i en stekpanna och fräs svamp och lök en stund, tills löken mjuknat något. Salta och peppra efter smak och tillsätt tryffelolja. Häll över i en skål och ställ åt sidan.

4
Klar

Skala och skiva sötpotatisen i 2-3 mm tjocka skivor. Stek potatisen på båda sidorna i smör tills de mjuknat något. Salta och peppra efter smak.

5
Klar

Olja in en ugnssäker form och lägg ett lager sötpotatis i botten. Strö över parmesanost och täck med béchamelsås. Lägg på ett lager lasagneplattor. Lägg ett lager svamp och lökblandning på nästa lager och täck med béchamelsås. Fortsätt att varva ingredienserna tills allt är slut.

6
Klar

Lägg ett lager lasagneplattor längst upp och toppa med béchamelsås. Strö över den rivna osten längst upp. Ställ formen mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter.

7
Klar

Servera lasagnen tillsammans med den picklade rödlöken och gärna någon god sallad eller en blandning av rivna rotfrukter (ex rödbetor och morötter).

föregående
Gnocchi med bacon, svamp och grädde
nästa
Kalljäst bröd (basrecept)
föregående
Gnocchi med bacon, svamp och grädde
nästa
Kalljäst bröd (basrecept)

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669