Ugnsbakad aubergine

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 aubergin
4 msk olivolja
flingsalt
Förslag på tillbehör
2 dl hummus
1 dl tapende
1 dl tomatsås
4 inlagda kronärtskockshjärtan
1 dl oliver
4 halverade cocktailtomater
4 msk rostad lök
1 dl soltorkade tomater
färsk mynta
färsk oregano

Ugnsbakad aubergine

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Förslag på tillbehör

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 200ºC. Dela auberginen på längden. Lägg auberginen med snittytan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och ställ i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut auberginen och strö över flingsalt.

2
Klar

Toppa auberginen med en eller flera av tillbehören ovan, eller utifrån egen fantasi. Strö över lite rostad lök och garnera med mynta eller basilika. Beroende på garnering kan man även gratinera dom ytterligare i ugnen, ex om man har ost eller mozzarella på.

föregående
Tomatsås
nästa
Bearnaisesås
föregående
Tomatsås
nästa
Bearnaisesås

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669