Plommonkräm

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 kg plommon
8 dl vatten
1 st kanelstång
6 msk potatismjöl

Plommonkräm

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 35 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Tvätta av, kärna ur och skär plommonen i mindre bitar. Koka upp vatten och socker tillsammans med kanelstången. Lägg ner plommonen i det kokande vattnet och vrid ner värmen. Låt småkoka 15-20 minuter. Rör om då och då. Vill du inte ha med skalen kan man plocka ut dom under tiden plommonen småkokar. Använd en tesked och en trägaffel för att plocka upp skalen. Lägg skalen på trägaffeln och peta tillbaka ev. fruktkött.

2
Klar

Plocka upp kanelstången. Rör ut potatismjölet i kallt vatten. Ta bort kastrullen från värmen och häll sakta ner redningen medan du rör om ordentligt tills önskad konsistens uppnås. Ställ tillbaka på plattan och koka upp igen och låt sjuda någon minut.

3
Klar

Servera krämen kall, eller avsvalnad, som den är eller tillsammans med mjölk.

föregående
Tortellini med ostsås
nästa
Ost- och skinktoast
föregående
Tortellini med ostsås
nästa
Ost- och skinktoast

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669