Pan pizza

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
7 dl vetemjöl
25 g jäst Även torrjäst funkar bra. Läs på paketet så det blir rätt mängd
2.5 dl vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk olivolja per form att smörja in
Tips på pålägg
tomatsås Obligatoriskt på en pizza
parmaskinka
svamp
mozzarella
rucola

Pan pizza

  • 1,5 h
  • 2 portioner
  • Mellan
  • 225

Ingredienser

  • Tips på pålägg

Tips

Dela

Pizzadegen kan även användas till vanliga pizzor. Kavla då ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Använd gärna en baksten i ugnen för att få en krispig botten.

Steg

1
Klar

Finfördela jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten (ca 38 grader). Tillsätt olja, salt och socker. Blanda ner 4 dl vetemjöl i spadet till en kladdig deg. Tillsätt sedan lite mjöl i taget, precis så mycket att degen inte kladdar längre. Arbeta ihop degen ett par minuter.

2
Klar

Dela degen i två delar. Degen räcker till lagom till två st 26 cm formar. Häll olivolja i stål- eller gjutjärnspanna och fördela över hela formen med fingrarna, även kanterna. Platta ut degen med händerna och pressa sedan ut den i formarna. Lägg på en bakduk och låt jäsa i ca en timma.

3
Klar

Tryck gärna ner en liten fåra så bildar en liten kant runt degen. Bre ut tomatsås på pizzan (förutom kanterna) och sedan valfria toppings. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Toppa med ex rucola eller basilika efter pizzan är gräddad.

föregående
Chili på högrev
nästa
Kryddstark chilikrydda
föregående
Chili på högrev
nästa
Kryddstark chilikrydda

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.