Kryddstark chilikrydda

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

10 st spansk peppar
2 st habanero
5 st poblano chili Alt. anchochili

Kryddstark chilikrydda

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Kryddstarkt
  • Laktosfri
  • 10-12 timmar
  • Lätt
  • 100ºC

Ingredienser

Tips

Dela

Torkad poblano chili kallas anchochili, så det går bra att ersätta poblano med anchochili om du hittar dessa i butiken. Anchochili kan vara lite svårt att hitta i mindre butiker, men brukar finnas i lite mer välsorterade butiker. Habanero är en väldigt stark chili, så använd den färdiga kryddan med måtta.

Steg

1
Klar
10-12 timmar

Sätt ugnen på 100ºC. Sprid ut chilin på en ugnsplåt, bäst blir det om man använder en perforerad ugnsplåt. Låt chilin torka helt i ugnen, vilket tar ca 10-12 timmar beroende på storlek. Känn efter så att chilin torkat helt igenom innan du mal allt.

2
Klar
5 min

Mortla den torkade chilin till ett grovt pulver. Man kan även använda en kaffekvarn med knivar. Häll den nymalda chilin i en kryddburk. Vill du inte använda all chili direkt, kan du förvara den torkade chilin i lufttäta burkar.

föregående
Pan pizza
nästa
Klassisk kålpudding
föregående
Pan pizza
nästa
Klassisk kålpudding

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4609

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4609