Kallbryggt kaffe

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
6 kaffemått, grovmalen kaffe
8 dl vatten

Kallbryggt kaffe

Kallt kaffe behöver inte smaka illa

Kallbryggt kaffe ger en rund och fin smak som passar perfekt en varm sommardag. Servera gärna med ett par isbitar.

  • 12-18 timmar
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Tips

Dela

Har du inte en presskanna går det bra att blanda det i en tillbringare också. Då får man sila kaffet genom ett vanligt kaffefilter efteråt. Kallbryggt kaffe går även att värma på i mikro eller på spisen om man vill ha det varmt.

Steg

1
Klar

Mät upp vatten och kaffe i en presskanna och rör runt så det blandar sig. Sätt på locket, men tryck inte ner silen. Ställ kannan i kylen i 12-18 timmar.

2
Klar

Tryck ner silen och servera kaffet, gärna med några isbitar.

föregående
Frasig spenat och baconsallad
nästa
Tortellini med ostsås
föregående
Frasig spenat och baconsallad
nästa
Tortellini med ostsås

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /var/www/html/kockisen/wp-includes/functions.php on line 4669