Julglass med pepparkaka och lingon

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
0.5 l (vanilj) glass
1 dl rårörda lingon
100 g pepparkakor

Julglass med pepparkaka och lingon

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Vegetariskt
  • 1+ timme
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Tips

Dela

Ta upp glassen och låt den tina i 8-10 minuter om den är för hård för att forma.

Steg

1
Klar

Ta en stor skopa med glass och lägg i handen och tryck ett hål i mitten. Fyll hålet med en sked lingonsylt och förslut. Forma glassen till en rund boll och rolla i fint krossade pepparkakssmulor. Lägg glassbollen i en lagom stor bullform och lägg i frysen i minst en timme.

2
Klar

Fortsätt med nästa boll och gör totalt fyra bollar på samma sätt. Servera med en kopp varm glögg eller nybryggt kaffe.

föregående
Färsfylld squash
nästa
Halloumiburgare
föregående
Färsfylld squash
nästa
Halloumiburgare

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.