Gnocchi med bacon, svamp och grädde

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 portioner gnocchi Räkna ca 200 gram per person
2 paket bacon
2 st små lök(ar) Alt. en stor lök
2 st vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk vetemjöl
2,5 dl grädde
1 dl riven grana padano
1 dl hackad bladpersilja
3 msk olivolja
salt & peppar

Gnocchi med bacon, svamp och grädde

Med färdig gnocchi blir det en snabb vardagsrätt

  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skiva baconen i lagom stora bitar och lägg i en kall stekpanna. Sätt på värmen och stek baconen på medelhög värme tills de är knaperstekta. Lägg över i en skål.

2
Klar

Skala och hacka lök och vitlök fint under tiden baconen steks. Skölj och skiva svampen. Värm upp olivoljan i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök i några minuter. Pudra över mjölet och blanda runt. Häll ner grädden och rör runt några minuter. Smaka av med salt och peppar och håll varm.

3
Klar

Riv grana padano (alt. parmesanost). Skölj av och grovhacka bladpersiljan.

4
Klar

Koka upp vatten med lite salt. Koka gnocchin ett par minuter tills de flyter upp, då är de klara. Sleva upp gnocchin eller häll av vattnet genom ett durkslag.

5
Klar

Blanda gnocchi med svampsåsen och baconen. Servera tillsammans med grana padano och bladpersilja på toppen.

föregående
Flæskestegssandwich
nästa
Vegetarisk lasagne med tryffelsmak
föregående
Flæskestegssandwich
nästa
Vegetarisk lasagne med tryffelsmak

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.