Banankaka

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
120 g smör
1.5 dl farinsocker
2 ägg ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
Topping
0.5 dl kokosflingor
150 g naturell cream cheese
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Banankaka

  • 1 h
  • 8 portioner
  • Mellan
  • 180 grader

Ingredienser

  • Topping

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 180°C. Smörj en rund form (förslagsvis en med avtagbar kant) som är ca 26 cm i diameter.

2
Klar

Vispa de rumsvarma smöret och farinsockret med en elvisp tills de blir poröst. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och blanda ner väl i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Låt sedan kakan svalna.

3
Klar

Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna tills den får färg. Vispa ihop cream cheese, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Fördela blandningen på den kalla kakan och strö över kokosen.

föregående
Skomakarlåda
nästa
Fläskkotlett med svampsås
föregående
Skomakarlåda
nästa
Fläskkotlett med svampsås

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.